1881 til Konkurs.

Hva er det som gjør at lokale foretak holder på det gamle og stikker hodet i sanden?

Hva skal mann si når en hyggelig dame ringer fra 1881 eller 180 eller 1880 eller var det gule sider? 

Jeg er alltid hyggelig når selgere ringer, jobber tross alt selv med salg og markedsføring.

Hva er ekte og hva er falskt?

Men det er viktig i dag å være tro mot hva som er ekte og hva som er lureri. Som regel når jeg er i kundemøter så hører jeg at småbedrifter må betale 10-20 000 kr/år til 1881 eller Gule sider og ha faste annonser i lokal avisa hver uke. Må? i 2019? For de budsjettene som små lokale butikker kaster bort på gammelt tull kunne jeg skapt magi. Jeg sier ikke at jeg lykkes hver gang, men jeg sier att jeg gir meg ikke før jeg har lykkes. Det er jo det som er fordelen med markedsføring i 2019, vi kan teste, teste, teste og teste litt igjen. Når vi finner ut hva som virker så kan vi kjøre på. ROI kaller vi dette. Return on Investment. Bruk 10 000 kr på markedsføring og få 11 000 eller 110 000 kr igjen. 

Lokale konkurser.

Så hver gang jeg hører om lokale små butikker som klager på at ingen handler hos dem eller er beklager at det ikke gikk lenger så blir jeg bare lei meg. Fordi, jeg har så lyst å hjelpe. Men det går ikke ann å hjelpe når samtalen begynner med, 1881. Dette prata vi om på tidlig 2000 -tallet. 

Hvor viktig er Digital Markedsføring?

Alle som driver med en eller annen form for bedrift må i dag sette seg inn i digital markedsføring. Uansett hva det er og uansett hvor gammel og etablert din bedrift er så må du henge på utviklingen. Før kostet det mye penger å etablere en bedrift og markedsføre denne riktig, vi snakker mange milioner. Derfor var det før viktig å være godt etablert og eie markedet. Men i dag kan du etablere og starte en bedrift for småpenger. Og hvis naboen din som har solgt samme vare siden 1945 ikke er aktiv på nett, så er det bare noen få tastetrykk på dataen/mobilen så har du plutselig et fortrinn i markedet. Se selv på de store aktørene som ikke fulgte med i markedet. Toys R Us, borte. Knupp, borte. H&M, krise tider. 

Små budsjetter, store muligheter. 

Det er jo ikke alle kampanjer som virker med en gang. Men når du treffer så treffer du. Å ha lokal forankring å kjenne markedet har et fortrinn. For en lokal bedrift satte jeg opp en annonse som koster 8 kr dagen. Ila 6 månader fullbooket vi avtalene som var fastsatt. For en annen kunde satte jeg opp annonser for ca 1000-2000kr/mnd. De dobbelt salget ila 3-4 månader. Nå jobber vi med å bygge videre på disse resultatene og se om vi kan skalere annonse budsjett og salg enda høyere. Hva skjer hvis vi øker fra 2000 kr til 6000 kr/mnd? Fordelen med digital markedsføring er at vi kan se om det virker relativt fort. Hvis du betaler 15 000kr for en annonse i avisen så kan du ikke endre på den, du kan ikke gjøre den bedre eller avslutte den. Imorgen er de 15 000kr borte og du må håpe på flaks neste gang igjen. 

 

 

Trane Media og Markedspodden jobber kontinuerlig med å sette opp nye kanaler. Youtube er rett rundt hjørnet, men per i dag kan du lese våre blogger her og høre på våre podkaster her

 

Ha en strålende dag videre: )

Share | Download(Loading)